Patru frățiori cântă împreună o melodie la acordeon!

Placuta, trista, sau romantica, muzica ne incanta sufletul si, in acelasi timp, ne vindeca. Psihologii demonstreaza ca o sonata claisca ne poate scoate din depresie.
Muzica nu este doar o forma de distractie. Mai mult decat un mod de a ne incanta estetic, ea are, se pare, si rol terapeutic. Cel putin asa ne arata diferite experimente din toata lumea. Muzica te poate linisti, iti poate diminua an­xie­tatile sau accesele violente.

Loading...

Desi, pentru unele persoane, ea este mai degraba un zgomot de fond, pentru multi influenta armoniilor so­nore asupra noastra, asupra corpului uman, reprezenta un subiect foarte provocator: cum reuseste ea sa ne schimbe intr-atat incat, se pare, invatam mai usor sa vorbim in pre­zenta ei, ni se imbunatateste me­moria, la fel si inteligenta spatiala sau concentrarea? Sunetele nu sunt ceva imaterial. Ele au diferite frec­vente si fiecare vibreaza intr-un fel anume. Aceste fenomene fizice interactio­neaza cu organismul nostru, care le resimte, uneori, fara sa ne dam seama.

Emil Cioran considera ca Bach este „singurul argument pentru existenta lui Dumnezeu“. Mihail Sebastian, alt scriitor interbelic stralucit, spu­nea ca muzica este „salvatoare“ si „narcotica“. Asadar, efectele psihologice ale unei simfonii pot fi spectaculoase.

Unii copii se nasc cu mari talente, care in cele mai fericite cazuri, sunt descoperite din timp si fructitificate la maxim!

Loading...