Nu mai cumpăra avocado. Cum să-l crești acasă

Avocado este un fruct verde apreciat de cei mai multi pentru aroma sa deosebita si carnea moale si frageda. Este incorporat in numeroase retete ca aperitiv sau desert si in diverse sosuri sarate sau dulci. Aspectul său poate varia, de la pulpă verde și fragedă până la neagră și șifonată. Este bogat în calorii, dar conține grăsimi bune.
beneficii avocado

Avocado este un fruct exotic din America Centrală și de Sud. Conține potasiu, magneziu, vitaminele B5, B6, C, K, E, precum și fibre și grăsimi bune.

Este bogat în antioxidanți și ajută la combaterea radicalilor liberi, care pot fi un factor major în dezvoltarea bolilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer.
Este bogat în fibre. Acestea ajută la prevenirea cancerului intestinal și la creșterea senzației de sațietate.
Este bogat în grăsimi nesaturate, care sunt grăsimi bune pentru sănătatea cardiovasculară.
Este bogat în vitamina B5, numită și acid pantotenic, care contribuie la utilizarea optimă a energiei din alte alimente.
Este bogat în vitamina K, care este necesară pentru producerea proteinelor esențiale în coagularea sângelui.
Este o sursa de cupru, necesara pentru formarea hemoglobinei si a colagenului.
Conține vitamina B6, esențială pentru producerea de globule roșii.
Conține fosfor, care joacă un rol important în menținerea oaselor sănătoase
Este bogat în zinc, care este necesar pentru vindecarea rănilor, dezvoltarea fătului și producerea de material genetic.
În ultimii ani, prețul avocado a cunoscut o creștere semnificativă. Este posibil să economisiți mai mult prin creșterea propriului arbore de avocado acasă, care este, de asemenea, proaspăt și organic. Nu este necesar să aveți mult spațiu; Avocado este un copac mic și ușor de cultivat.

Cum să crești un arbore de avocado

Ingrediente:
1 os de avocado
4 betisoare
1 borcan
Adrese
Înmuiați osul în apă fierbinte între 35 și 40 °C timp de o jumătate de oră.
Curățați cu grijă sâmburele de avocado, introduceți 4 scobitori la distanță egală.

Apoi, puneți-l într-un borcan umplut cu apă; betisoarele trebuie să țină miezul pe jumătate scufundat, astfel încât partea curbată să fie expusă. Schimbați apa din borcan dacă devine tulbure.

Așezați-l ferit de soare, dar într-un loc cald, până când tulpina crește și rădăcinile devin vizibile. Această creștere poate dura de la 2 până la 6 săptămâni. Așteptați ca mai multe frunze să încolțească și rădăcinile să ajungă la 1-2 centimetri înainte de a planta piatra.

Cum plantez sămânța?

Puneți sămânța într-un vas mare plin cu pământ bogat în nutrienți și faceți o gaură mică pentru a vă asigura că capătul seminței iese în afară.

Cum am grijă de el?

Odată ce arborele de avocado este plantat, așezați-l într-un loc însorit din casa dvs. Udați copacul cu generozitate și regulat, asigurându-vă că solul rămâne umed, dar nu saturat. Daca observi ca frunzele devin uscate si intunecate, inseamna ca nu sunt suficient de hidratate. Așadar, puneți oala în chiuvetă și lăsați apa să curgă prin ea pentru a asigura scurgerea prin orificiul din oală.

Pe de altă parte, dacă frunzele se îngălbenesc și cad, înseamnă că copacul este supraudat. În acest caz, este necesar să întrerupeți alimentarea cu lichid timp de câteva zile și să-l lăsați să se dizolve