Când se despodobește bradul de Crăciun. Idei de reciclare și reutilizare

Oricât de multă bucurie ar aduce în sufletul copiilor procesul de împodobire a bradului, venit la pachet cu încântarea și nerăbdarea venirii lui Moș Crăciun cu sacul plin de cadouri, despodobirea acestuia este o sarcină pe care o amânăm tot mai mult.

Când se despodobește bradul de Crăciun

Fiind un proces care necesită răbdare, mai ales în cazul unui brad încărcat de ornamente, majoritatea oamenilor decid să lase bradul împodobit mult mai mult decât permite tradiția populară.

Deși este o decorațiune superbă a casei, după sărbători, bradul nu mai are același efect, așa că trebuie despodobit. Care este ziua în care trebuie neapărat să ne ocupăm de acest lucru?

Tradiția populară spune că bradul de Crăciun trebuie despodobit imediat după data de 7 ianuarie, după Sfântul Ion, un eveniment care încheie perioada sărbătorilor de iarnă.

În cazul unui brad artifical, procesul în sine este foarte simplu, mai ales că bradul se poate desface în mai multe bucăți mici care se depozitează în cutii. În plus, nu face mizerie și este foarte convenabil, în special pentru persoanele care au animale de companie.

Brazii artificiali nu sunt deloc prietenoși cu mediul

Totuși, brazii artificiali sunt foarte poluanți pentru mediu, fiind confecționați din PVC, un produs petrolier care poate conţine plumb şi alte substanţe dăunătoare.

Când doriți să aruncați bradul artificial, ar fi indicat să vă interesați unde îl puteți lăsa, fiind extrem de neprietenos cu mediul înconjurător, în cazul în care ajunge la groapa de gunoi.

În medie, o familie păstrează un brad artifical doar timp de cinci ani.

Cum poți recicla brazii naturali

În cazul în care ai optat pentru un brad natural, puteți opta pentru un serviciu de reciclare atunci când îl cumpărați, în cazul în care vânzătorul oferă aceasă opțiune. În plus, există multe firme de reciclare care pot oferi acest serviciu.

Dacă locuiți la curte, puteți curăța ramurile bradului și folosi tulpina acestuia ca araci în grădină. Acele de brad scuturate în grădină reprezintă o sursă nemaipomenită de compost, crescând aciditatea din sol și hrănindu-l cu nutrienți importanți.

Cum poți planta un brad în curte

Dacă ai ales un brad la ghiveci, acesta poate fi plantat cu ușurință în curte. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de câteva sfaturi care îi vor ajuta tranziția și vor garanta succesul transplantării.

Astfel, primul pas după despodobire este mutarea acestuia într-un spațiu mai răcoros, cum ar fi în garaj sau pe un balcon. Astfel, bradul nu va avea un șoc din cauza diferenței de temperatură.

Dacă vremea nu este geroasă, poți muta, apoi bradul afară, însă, dacă temperaturile sunt negative, acesta trebuie învelit cu folie protectoare. Bradului îi plac temperaturile scăzute și umbra, așa că poate sta și sub alți copaci.

Bradul se pune într-o groapă adâncă și lată. Rădăcinile sale se acoperă cu pământ, locul se tasează, iar apoi se udă foarte bine.