Autorul dublei crime de la Bran a fost reţinut | Ce au descoperit poliţiştii

Bărbatul care i-a ucis pe cei doi soţi din Bran a fost reţinut pentru 24 de ore.

Cercetările în cazul dublei crime de la Bran au fost finalizate și a fost reținut pentru 24 de ore un suspect.

Procurorii susțin că suspectul este văr al bărbatului găsit mort luni dimineața în localitatea Șimon. Acesta ar fi păstruns în casa celor doi soți prin spargerea geamului unei dintre ușile de acces.

Reamintim că un angajat de la SMURD și soția sa, care era asistentă la Spitalul de Copii din Brașov, au fost găsiți morți în această dimineață în propria locuință.

Nicu, 38 de ani, era angajat la stația SMURD din Moieciu și ar fi trebuit să se prezinte la serviciu în această dimineață. Un coleg de-al său, în momentul în care a văzut că acesta nu mai ajunge, l-a sunat pe unul dintre frații victimei, Cristi, care a vorbit cu mama acestuia și cu cumnata, care era vecină de casă. Alexandra avea 32 de ani și lucra la Spitalul de Copii din Brașov.

Macabra descoperire a fost făcută de cumnata celor doi. Pe cei doi i-a găsit la etaj, cu multiple traumatisme la cap.

Autorul dublei crime de la Bran a fost reţinut. Care a fost motivul

“În urma unor cercetări complexe începute de dimineață, imediat după sesizare și terminate în jurul orei 21.30, respectiv acte medicale, constatări medico-legale preliminare, declarațiile inculpatului de recunoaștere parțială a faptelor și declarațiile a 4 martori (membrii de familie cu inculpatul și cu victimele), din cercetările efectuate la fața locului, percheziția domiciliară la locuința inculpatului și alte investigații ale organelor de cercetare penală, procurorul de caz a reținut următoarea stare de fapt:

În noaptea de 15/16.01.2023, pe fondul unui conflict mai vechi cu vărul şi vecinul său P.N.A., inculpatul P.I.D. s-a înarmat cu un cuţit şi un topor şi a pătruns prin efracţie (spargerea geamului uneia dintre uşile de acces) în imobilul de domiciliul al soţilor P.A.I. şi P.N.A., situat în localitatea Şimon.

În dormitorul soţilor P., inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu obiect/obiecte tăietor/tăietoare victimelor P.A.I. şi P.N.A., aceştia decedând ca urmare a loviturilor.

Față de inculpatul P.I.D. a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru infracțiunile de violare de domiciliu şi omor calificat, prevăzute de art.224 alin.1,2 Cod Penal și art.189 alin.1 lit.f Cod Penal.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul emis de Parchet.

Cercetările au fost realizate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov iar din cadrul IPJ BRAȘOV au participat la cercetări inspectorul sef adjunct pe linie de investigatii criminale, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier, Poliția Stațiunii Bran, Poliția Municipiului Brașov și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. De asemenea, I.G.P.R. a oferit suport prin Direcția de Investigații Criminale și Institutul Național de Criminalistică.