De ce să pui un cățel de usturoi în ghiveciul florilor. Trucul folosit de cei mai iscusiți grădinari

Un simplu cățel de usturoi îți poate ajuta enorm plantele. Trucul este folosit și de grădinarii experimentați.

De ce e bine să pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor. Acesta poate fi cel mai bun prieten al florilor, iar motivul este unul incredibil.

Usturoiul poate fi extrem de benefic, deoarece alungă foarte multe insecte care ar putea să dăuneze plantelor. Așadar, este un pesticid natural care poate salva plantele.

Desigur, acest tratament nu este deloc unul frumos mirositor, dar este unul eficient, fiind folosit de cei mai experimentați grădinari.

Tot ce trebuie să faci este să înfigi un cățel de usturoi între tulpină și marginea ghiveciului. Un alt avantaj al truclui este că nu trebuie să îl folosiți foarte des. Usturoiul poate fi introdus în ghiveci numai o dată pe lună.

Dacă aveți plante care au fost deja infestate de insecte, puteți folosi tot usturoiul. Fierbeți o jumătate de litru de apă și puneți o căpățână de usturoi în ea. Amestecul trebuie pus într-o sticlă cu pulverizator și folosit cu grijă, fără ca florile să fie atinse de acesta, pentru că ar putea fi afectate.

Acest tratament trebuie să fie repetat mai des, la circa două zile. Insectele vor părăsi planta și va fi mult mai sănătoasă.