Rețeta de cozonac pufos a lui Florin Dumitrescu. Ingredientul pe care îl pune în cozonac ca să iasă aromat, va avea un gust special

Ți-am pregătit o rețetă simplă, cea a chefului Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite. Se prepară ușor și cozonacul iese delicios. Iată pas cu pas cum se gătește

Află din rândurile următoare care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară desertul delicios.

Cu umplutură de nucă, portocale, scorțișoară și cuișoare, preparatul tradițional va aroma nu doar casa, ci îi va unge pe suflet pe meseni.

Rețeta de cozonac a lui chef Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite are puține ingrediente și din umplutură lipsește rahatul. Iată ce conține desertul delicios:

500 de grame de făină
2 ouă
20 g drojdie
150 ml lapte
100 ml apă
400 g miez de nucă
1 coajă de portocală
100-150 g zahăr brun
200 g unt
1 linguriță de scorțișoară
2 de cuișoare.

Rețeta de cozonac a lui Chef Florin Dumitrescu este foarte simplă. Pentru început, trebuie să amestecați făina cu untul până rezultatul devine unul nisipos.

Într-un alt recipient, se amestecă laptele cu drojdia, un gălbenuș de ou și o lingură de zahăr brun. Conținutul se amestecă bine până când se topește drojdia.

Apoi trebuie să omogenizați cele două părți și să nu frământați foarte mult. După aceea, aluatul se pune la frigider pentru 20 de minute.

Apa, în care se adaugă restul de zahăr brun, se pune la foc, timp în care nuca trebuie sfărâmată împreună cu cele 2 cuișoare. Important este să nu se facă unt.

Nuca se amestecă cu siropul, scorțișoara și coaja de portocală. După aceea, aluatul se întinde subțire, se pune peste umplutura cu nucă, apoi se închid capetele și se rulează.

Rulada se pune la rece pentru 30 de minute, iar ulterior se unge cu ou și se înțeapă din loc în loc, ca să se poate coace și la interior. Cuptorul se incinge la 160 de grade și va fi gata de 40-45 de minute.