Ursul care a ucis o turistă pe Jepii Mici a fost omorât. Decizia, luată după ce i-a atacat de mai multe ori pe salvatori

Ursul care, marţi după-amiază, a atacat o turistă pe care ucis-o, pe un traseu din Masivul Bucegi, a fost împuşcat. Decizia a fost luată în condiţiile în care animalul i-a atacat de mai multe ori pe salvatorii care încearcau recuperarea cadavrului tinerei de 19 ani.

Amintim că turista care a fost atacată, marţi, de un urs în timp ce se afla pe traseul Jepii Mici din Bucegi a fost găsită decedată, intervenţia de recuperare a trupului fiind extrem de dificilă din cauza prezenţei în zonă a animalului sălbatic.

Trupul tinerei atacate de urs a fost recuperat de salvatori, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Salvamont Prahova a anunţat anterior faptul că misiunea de recuperare a trupului neînsufleţit s-a încheiat. Acesta va fi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

În cauză a fost deschis un dosar pentru pentru ucidere din culpă, a precizat, pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Laura Antimiu.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că fata ucisă de urs avea 19 ani şi era din Iaşi, însă avea viză de flotant pentru municipiul Bucureşti.