Trucul ingenios pentru a albi hainele în mod natural, fără a folosi înălbitor

Înălbitorul poate fi folosit pentru întreținerea rufelor, în special pentru albirea și dezinfectarea acestora. Cu toate acestea, utilizarea sa nu este recomandată din cauza efectelor negative pe care le poate avea asupra organismului și asupra mediului. Din fericire, se poate inlocui cu un alt produs natural, care pe langa faptul ca este un excelent demachiant, are o actiune de albire remarcabila.

Există multe alternative la înălbitor care au și proprietăți miraculoase asupra rufelor. Printre altele, un produs natural în special. Acesta din urmă va face minuni la hainele albe, oferindu-le curățenie și strălucire. În plus, te va ajuta pe termen lung să păstrezi calitatea țesăturilor și flexibilitatea acestora.

Care este acest ingredient minune care poate albi rufele în mașina de spălat?

Utilizarea înălbitorului pentru albirea rufelor este o practică care ar trebui interzisă. Având în vedere numeroasele componente chimice care sunt dăunătoare sănătății și mediului, este indicat să optați pentru produse naturale precum acest ingredient cu proprietăți similare.

Lămâia, un aliat excelent pentru spălarea rufelor în mașina de spălat

Lămâia își are locul în bucătărie dar și în mașina de spălat. De fapt, acidul citric conținut de acest fruct are o acțiune surprinzătoare asupra inului alb. Pentru a profita de numeroasele sale proprietăți, puteți turna suc de lămâie direct în tamburul mașinii de spălat sau îl puteți turna în sertarul pentru detergent. Apoi adăugați detergentul și rulați un ciclu normal de spălare. Odată ieșite din mașină, rufele tale vor fi de un alb orbitor și vor fi infuzate cu mirosul plăcut de lămâie. Puteți folosi acest ingredient atunci când spălați manual, înmuiând rufele într-un amestec de suc de lămâie sau bucăți de lămâie și apă fierbinte. Lăsați să acționeze câteva ore înainte de a clăti cu apă.

Alte sfaturi pentru curățarea și înălbirea rufelor fără înălbitor

Rufele albe se pot îngălbeni cu ușurință în timp. Din fericire, există o varietate de produse naturale pentru a le curăța și albi fără a fi nevoie să turnați o singură picătură de înălbitor. Aici sunt cateva exemple.

  • Săpunul de Marsilia, un excelent detergent pentru lenjeria albă
   Spre deosebire de produsele industriale, acest săpun respectă fibra țesăturilor și nu conține aditivi. Dacă îl folosești în locul detergentului tău obișnuit, poți să-ți speli hainele, să îndepărtezi petele și să le albiți în același timp, totul într-un mod ecologic.

 • Percarbonat de sodiu cu acțiune dublă asupra rufelor
  Percarbonatul de sodiu este alcătuit din carbonat de sodiu și peroxid de hidrogen și este un agent de albire foarte eficient pentru îndepărtarea petelor și este sigur de utilizat pe îmbrăcămintea deschisă la culoare. Pentru a face acest lucru, pur și simplu turnați două linguri în compartimentul pentru balsam la sfârșitul ciclului. Veti fi uimiti de rezultat!

 

 • Laptele, un produs nebănuit pentru albirea rufelor
  Cunoscut pentru proprietățile sale hrănitoare, laptele este totuși un agent de albire de neegalat. Cu toate acestea, există o tehnică de utilizare eficientă pe rufe. Într-un bol, amestecați următoarele ingrediente:

25 cl de apă
50 cl de lapte
6 cuburi de gheata

Apoi, scufundați hainele în lighean și lăsați-le să stea timp de o oră înainte de a curăța ușor petele cu mâna. De asemenea, puteți pune rufele în mașina de spălat obișnuită. Cu toate acestea, cantitatea de ingrediente folosite trebuie adaptată la cea a rufelor de spălat pentru a asigura eficacitatea acesteia.

Pentru a preveni îngălbenirea hainelor albe în timp, este indicat să nu le amestecați cu haine colorate și să le uscați la soare, care are și o putere de albire nebănuită.