Mai puțin de 10% la factură scăzând temperatura cu un 1° C mai puțin in casă

Menținerea temperaturii in casă cu 1° C mai puțin vă permite să faceți economii mari pe factura dvs. De altfel, în 2022, asociind o oră mai puțin de încălzire cu un grad mai puțin de temperatură, ar avea o economie de 750 de lei. Prin urmare, se înțelege că respectând acest de comportament poți lupta mai bine cu mult temutele facturi la curent sau gaz.

Pe măsură ce se apropie iarna și Rusia continuă să reducă rezervele de gaze, prețul metanului continuă să crească în Romania. O situaţie de acest tip provoacă o oarecare agitaţie in randul oamenilor deoarece se aşteaptă majorări de preţ cu adevărat mari la factura in aceasta iarna. Tocmai din acest motiv, acum este un momenta mai bun ca oricand sa incepem a economisi pentru a avea facturi mai mici.

Iată câteva sfaturi utile pentru a lupta împotriva facturilor mari.

Unul dintre sfaturile principale este să scădeți temperatura casei cu 1 ° C. De fapt, cu doar un grad mai puțin in casă, poți economisi mulți bani la factura. Prin aducerea temperaturii la interior de la 20° C până la 19° C, prin urmare, va fi posibilă reducerea semnificativă a costurilor cu facturile.

Poate acest tip de economie poate părea destul de inutil la prima vedere, în realitate nu este deloc așa.

Alegând să faci asta, de fapt, vei face o economie de 10% la factura ta. Aceasta înseamnă că ar putea fi realizată o economie medie de aproximativ 82 metri cubi de gaze naturale per gospodărie.

Încălzirea pornită cu o oră mai puțin

Un alt truc este să lași încălzirea pe o oră mai puțin pe zi. De fapt, reducerea timpului zilnic de pornire cu doar o oră pe zi ar economisi aproximativ 200 de lei pe an .

Prin urmare, se înțelege că avand o temperatura scazuta cu un grad timp de o ora veti avea un avantaj economic considerabil la valoarea facturii. Economiile ar crește la 750 de lei pe an. În final, este bine de știut că dacă aceste lucruri ar fi asociate cu o oprire a încălzirii pentru un total de 15 zile pe timp de iarnă , ar duce la o economie totală de 850 de lei.

Cum să economisești gaz în bucătărie și apă caldă

Economisirea gazului în bucătărie și utilizarea a unei cantitati mai mici de apa calda este foarte importantă pentru a putea reduce costul facturii.

Pentru a face acest lucru, există câteva trucuri care ajută să nu cheltuiți prea mult din cauza costului gazului.

În bucătărie ar fi mai bine să coborâți aragazul mare pe gaz (3 kW) la jumătate din puterea inițială pentru a gati mancarea. Acest lucru economisește 25,7% din gazul necesar pentru a găti.

În ceea ce privește apa fierbinte, este bine să reduceți timpul unui duș de la 7 minute la 5 minute. Facand acest lucru se obține o economie de 0,223 metri cubi de apă caldă, ceea ce corespunde la 29% din consumul de gaz. De asemenea, ar fi necesară reducerea temperaturii dușului cu 3 ° C pentru a economisi 9% consumul de gaz.

Reduceți consumul de electrocasnice

Pe lângă factura la gaze, factura de energie electrică este în continuă creștere. Tocmai din acest motiv, este necesar sa stii sa te comporti pentru a nu cheltui prea mult.

De altfel, doar pastrand un comportament adecvat se pot obtine avantaje importante. Există multe comportamente care pot ajuta la reducerea consumului de electrocasnice și, prin urmare, țin la distanță creșterile de preț.

Reducerea orelor de aprindere a luminilor și a aparatelor electrice, de exemplu, ajută la reducerea consumului după doar câteva zile. De asemenea, este important să nu lăsați televizoarele, computerele și decodoarele în stand-by și chiar să efectuați spălarea în mașina de spălat și mașina de spălat vase cu încărcătură maximă.