Ce este ceaiul de Hibiscus și de ce este bine să-l bei zilnic!

Cultivat în ţara noastră mai mult ca plantă ornamentală, Hibiscusul are proprietăţi de excepţie, înlocuind cu succes cafeaua de dimineaţă, prin plusul de energie pe care îl aduce în organism.

De asemenea, luptă cu succes cu o gramadă de afecţiuni…
În scop terapeutic se foloseşte varietatea Hibiscus Sabdariffa.

Amestecat cu măceşe, dar şi cu alte fructe de pădure, constituie un produs natural benefic şi un aliment hrănitor de excepţie.

Ceaiul de Hibiscus Sabdariffa este acrişor, delicios, cu o culoare roşie accentuată.
Cercetările actuale au demonstrat beneficiile pentru sănătate ale acestui ceai, pe care civilizaţiile antice le-au descoperit cu mii de ani în urmă: tratarea afecţiunilor renale sau digestive, ameliorarea hipertensiunii, a diabetului, scăderea colesterolului „rău”.

Florile plantei reduc absorbţia alcoolului în organism, de aceea sunt benefice în combaterea alcoolismului.
Infuzia se obţine dintr-o linguriţă cu plantă uscată la o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat timp de cinci minute, se strecoară. Se consumă două, trei căni pe zi.

Pentru maceratul la rece, care păstrază intacte toate proprietăţile terapeutice aveţi nevoie de două linguriţe cu pulbere şi 250 ml apă.

Se amestecă şi se lasă la macerat timp de opt ore, apoi se filtrează şi se consumă, cu adaos de miere sau lămâie.
Doza zilnică este de trei căni, iar terapia trebuie continuată timp de trei luni, apoi se poate consuma o cană pe zi, dimineaţa.

Acest preparat este un execelent tonic al sistemului nervos, care combate oboseala cronică şi stresul.

ată cum puteţi prepara o altă delicioasă băutură de Hibiscus:
Se fierb cinci linguri cu plantă într-un litru de apă, timp de zece minute, la foc mic. Se strecoară, se lasă şi se adaugă 300 grame de zahăr brut, apoi se pune din nou la foc până se îngroaşă.

Se ia vasul de pe foc şi se adaugă sucul de la o lămâie, amestecând cu o lingură de lemn. Siropul se toarnă cald în sticle sterilizate, cu capac etanş.

Se consumă o linguriţă după mesele principale, cu evidente efecte asupra organismului.