Noul model de declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă

Noua declarație pe proprie răspunde pentru ieșirea din casă. MAI a publicat un nou model de declarație pe proprie răspundere față de primul model folosit pentru ieșirea din casă. Astfel pe site-ul instituției, dar și pe Știrioficiale.ro au fost publicate două declarații. O declarație pe proprie răspundere pentru cetățenii care vor să iasă din casă, o declarație care trebuie completată de angajator. Mai jos găsiți ambele modele și explicații pentru modul cum se completează.

Nou. Modelul de declarație de proprie răspundere pentru ieșirea din casă

Modelul vechi de declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă este deocamndată acceptat, dar este recomandat să îl completați pe cel nou. Dacă nu puteți tipari declarația o puteți scrie de mână, dar să respecte toate campurile din declarație. Iată cum arată declarația pe propria răspundere pentru a putea ieși din casă, varianta a doua de la MA.


Declarație angajator / adeverință de la serviciu pentru ieșirea din casă
Și modelul de adeverință pentru angajatori a fost unul tipizat, dacă până acum toți puteau adapta o adeverință, acum MAI a impus un model angajatorilor și le cere tuturor companiilor să ofere aceste adeverințe pentru angajații care nu pot sta în casă.

Iată cum arată modeul de adeverință de la angajator pentru angajat.

Ordonanța militară nr. 3 interzice ieșirea din casă
Ordonanța militară nr. 3, emisă pe 24 martie 2020, interzice ieșirea din casă în intervalul orar 6 – 23. Puteți părăși casa în următoarele cazuri:

Plimbarea animalelor de companie, doar în jurul locuinței și nu mai mult de 30 de minute
Aprovizionarea cu medicamente de la farmacie
Mersul de urgență la medic, doar dacă este necesar și nu suportă amânare. Vă reaminim că toate cabintele stomatologice sunt închise, internările nu se mai fac decât în cazuri grave
Aprovizionarea cu mâncare de la magazine din jurul casei
Vizitarea persoanelor vârstnice care nu-și pot face cumpărăturile

Pentru toate aceste ieșiri din casă este nevoie de completarea declarației de proprie răsdpundere în noul format. Vă reaminim declarația pe proprie răspundere poate fi descărcată de aici și adeverința de la angajator aici.