Dieta care poate preveni bolile de inimă, devastatoare printre români. Nutriționiștii revoluționează cu acest plan alimentar

Dieta care poate preveni bolile de inimă, devastatoare printre români. Nutriționiștii revoluționează cu acest plan alimentar. Să vedem despre ce este vorba.

Dieta care poate preveni bolile de inimă, devastatoare printre români. Nutriționiștii revoluționează cu acest plan alimentar.

Tot mai multe persoane caută dieta perfectă, cea care să nu le dea sănătatea peste cap, să le ajute să slăbească treptat, dar sigur și sănătos. Iată că s-a descoperit dieta care previne bolile de inimă.

Dieta care poate preveni bolile de inimă, devastatoare printre români
Dieta DASH, căci despre ea vorbim, te ajută să-ți menții inima sănătoasă. Nutriționiștii din Statele Unite ale Americii revoluționează cu acest plan alimentar. Avantajul cel mai mare al dietei este că își dă voie să mănânci orice dorești, dar în acest timp tu vei scădea în greutate, treptat.

Dieta DASH a fost gândită pentru hipertensivi și a ajuns să fie considerată una dintre cele mai echilibrate și mai sănătoase diete dintre toate.

Nutriționistul Cristian Mărgărit a explicat în ce constă, de fapt, acest plan alimentar. Dieta te ajută să elimini din alimentație cantitățile imense de zahăr și grăsimile procesate. În schimb, îți permite să mănânci fructe și legume și cereale integrale.

Practic, planul alimentar îți oferă o mână de ajutor: să înlocuiești cerealele ultra rafinate cu cereale integrale. De asemenea, te ajută și să adaugi la dietă: surse de proteine, nuci, semințe, leguminoase.

Nutriționiștii revoluționează cu acest plan alimentar
Dieta contribuie și la un aport foarte ridicat de calciu, proteine și potasiu. Cel mai mare beneficiu al acestui plan alimentar este că previne bolile cardiovasculare, scade tensiunea arterială și ajută la reglarea glicemiei.

Medicul cardiolog Antoniu Petriș a explicat că, acest plan alimentar te ajută să-ți menții inima sănătoasă, iar în acest timp vei și slăbi rapid și ușor.

Situația este alarmantă în România. La fiecare 30 de minute, un român își pierde viața din cauza unui infarct. Statisticile sumbre ne plasează pe primul loc în Uniunea Europeană, media fiind de 109 decese la 100.000 de locuitori. Și OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a prezentat cifrele: la nivel mondial se înregistrează în fiecare an 17 milioane de decese cauzate de bolile de inimă.

OMS face estimări sumbre. Până în anul 2030 bilanțul va crește până la aproximativ 24 de milioane.