Incendiu major la un spital de copii! A fost activat planul Roșul de intervenție

Un incendiu major a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca. A fost o degajare de fum extrem de puternică, motiv pentru care a fost activat Planul Roșu de intervenție. Pacienții și aparținătorii lor au fost evacuați de urgență când a fost simțit miros de fum.

Incendiu la secția de Pediatrie

Un incendiu a izbucnit cu degajări intense de fum, într-o baie a Secției Pediatrie 2 a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca. A fost activat planul roșu de intervenție și, personalul medical a intervenit și el, imediat ce s-au simțit degajări de un.

”A fost activat planul roșu de intervenție, începând cu ora 8.55. În momentul sosirii pompierilor la fața locului s-a constatat că ardea masca din materiale plastice a canalului tehnic dintr-un grup sanitar situat la etajul 3 al spitalului, cu degajări intense de fum la etajele 3, 4 și 5. Flăcările au fost stinse imediat după sosirea pompierilor la fața locului”, informează ISU Cluj.

Pacienții și aparținătorii lor, de la etajele 3, 4 și 5, au fost scoși imediat din spital pentru siguranța lor. Au fost mutați pe alte secții și nimeni nu a fost rănit. Nu au existat victime și, ulterior, au fost verificate canalul tehnic și spațiile spitalului, pentru a se confirma lipsa oricărui pericol. Secțiile afectate și-au reluat activitatea.

Un alt incident a avut loc în Timișoara. O fabrică de mezeluri a luat foc noaptea trecut. 169 de persoane au fost evacuate, iar pentru cinci dintre acestea a fost nevoie de ajutor medical. La fața locului au venit 35 de pompieri cu mai multe autospeciale, care au stins focul în aproape două ore și jumătate. Au fost distruse mase plastice și material lemnos. Autoritățile au deschis o anchetă, pentru a stabili cauza incendiului.