OSHO spune că omul MOARE treptat, dacă nu este IUBIT! Nu este suficient să îi oferim hrană materială, dacă nu îi hrănim sufletul.

Osho spunea că omul moare dacă nu este iubit. Osho avea foarte multe întâlniri cu discipolii, iar într-una dintre ele a fost rugat să răspundă la o întrebare arzătoare, ”De ce îmbrățișarea este un instrument vindecãtor eficient?”

Cum omul simte nevoia sã fie dorit, îmbrățișarea este una dintre principalele nevoi ale fiinţei umane. Căci dacã omul nu se simte iubit, el începe sã moarã. Dacã simte cã nu conteazã pentru nimeni, îşi pierde semnificaţia chiar și pentru propriul său suflet.

De aceea, Osho spune că iubirea este cea mai importantă formă de vindecare posibilã. Osho spunea că omul moare dacă nu este iubit.

Dacă toți oamenii s-ar iubi, nu ar mai fi nevoie de medicamente, căci iubirea este suficientă. Îmbrățișarea, așa cum spuneam, este unelta iubirii, căldura și atenția sa. Atunci când cineva ne îmbrățișează, simpla senzaţie de cãldurã venită de la acea persoană ne poate vindeca de multe boli. Iubirea este suficientă pentru transformarea sufletului într-unul curat asemeni celui din copilărie.

Psihologii și cercetătorii susțin că, în momentul de față, dacă nu suntem îmbrățișați și sărutați suficient, ajungem să nu ne mai dezvoltăm normal. Sufletul nostru are nevoie de hrană, iar iubirea conține nutrienții cei mai aleși. Să ne gândim la un copil, dacă acesta nu este iubit, el se va simți mereu trist, ignorat și neglijat.

Nu este suficient să îi oferim hrană materială, dacă nu îi hrănim sufletul.

Acesta este și motivul pentru care mulți dintre adulții care nu reușesc să își găsească un partener, rememorează lipsa iubirii din copilărie și asociază fiecare persoană nou cunoscută, experienței trăită atunci.

Iubirea asigurã puntea dintre noi și viață, ea este însăși rădăcina noastră.