Meteorologii anunță “Vară Indiană” în România. Vor fi călduri mari în aceste zone

Meteorologii ANM anunță temperaturi record în luna noiembrie în foarte mutle zone din țară. Aceștia au epxlicat fenomenul numit vară indiană, care apare în special în nordul teritoriului în perioada care urmează.

Cum se manifestă vara indiană în România
Vara indiană va pune stăpânire pe România în perioada care urmează. Ne așteaptă zile călduroase și însorite așa cum nu s-au mai văzut în luna noiembrie. Mercurul din termoemetre va urca cu până la 10-12 grade pest enormalul acestie perioade.

“Vara Indiană” sau ”Indian Summer” este o perioadă cu temperaturi asociate unei zile de vară, valori termice ce trec de 25 grade la umbră.

Prognoza meteo pentru ziua de 2 noiembrie 2022 anunță temperaturi foarte mari:

28 grade Giurgiu
28 grade Târgoviște
27 grade București
27 grade Pitești
27 grade Slatina
26 grade Călărași
26 grade Craiova
26 grade Alexandria
26 grade Râmnicu Vâlcea
25 grade Ploiești
Cu toate acestea meteorologii trag un semnal de alarmă: diminețile pot fi reci și pot apărea fenomene periculoase în special pentru șoferi, precum ceața. Azi dimineață în România a fost emis cod galben de ceață în 10 județe.

Vă reamintim că pe timp de ceaţă, oamenii legii le recomandă șoferilor să circule cu viteză mai mică, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Polițiștii le atrag atenția și pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.