Revoltator! Pacienta cu pneumonie si testata pozitiv cu noul virus, tinuta pe banca in fata spitalului

Diagnosticata cu pneumonie si ulterior testata pozitiv cu coronavirus, O femeie in varsta de 59 de ani, din comuna prahoveana Lipanesti, a fost internata trei zile in spital fara sa primeasca tratament. In acest timp, familia nu au fost anuntata sa se izoleze.

Rudele spun ca femeia a fost scoasa vineri din salonul in care era internata si pusa sa astepte pe banca in fata spitalului, la 35 de grade Celsius, pentru a fi transferata la sectia de pneumologie.

”Ar fi avut mai multe sanse sa se faca bine daca o tineam acasa, dar avea nevoie de oxigen”, au declarat rudele bolnavei.

Pe data de 29 iulie, familia a chemat ambulanta si a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti. Aici a primit si testul pozitiv pentru COVID-19.

”Au bagat-o la izolator si timp de trei zile nu i-au dat niciun tratament, niciun antibiotic, in conditiile in care aveau diagnosticul pus de pneumonie. Astazi au scos-o afara pe banca, in fata spitalului, la 35 de grade, in starea grava in care se afla. I-au dat o ciorba acolo, in caserola, in conditiile in care ea nu de mancare are nevoie, ci de oxigen, ca nu mai poate sa respire. Sta si asteapta o ambulanta care sa o duca la sectia de plamani. De mai bine de o ora sta acolo, in caldura asta”, a spus ginerele femeii.

Bărbatul a precizat că deşi soacra lui a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, nimeni din partea autorităţilor nu a contactat familia pentru a rămâne în izolare la domiciliu.

Femeia are lipit pe mână un bilet pe care este scris numele ei pentru a fi identificată în caz că starea ei de sănătate se va înrăutăţi

”Am aflat noi după ce am dat zeci de telefoane. Ea e pozitivă şi pe noi nu ne-a anunţat nimeni, în condiţiile în care stăm în aceeaşi casă, iar soţia ea are simptome. E răguşită şi tuşeşte. Suntem cinci care locuim împreună. Nu ne-a zis nimeni să ne izolăm, absolut nimeni. Am şi eu părinţi în vârstă, ar trebui să-i protejez, nu? Să nu mai ies din casă două săptămâni, să nu mă mai duc la serviciu. Nici de la DSP, nici de la spital nu ne-au sunat”, a precizat bărbatul.

Conform protocolului, pacienţii cu simptome specifice COVID-19 sunt ţinuţi în izolator până le vine rezultatul testului. Din cauza numărului foarte mare de persoane infectate, rezultatele vin şi în 72 de ore, timp în care bolnavii sunt lăsaţi fără tratament. Abia când se confirmă suspiciunea de COVID-19, persoanele simptomatice sunt transferate la spitalele suport unde primesc şi medicamente. În cazul de faţă însă, femeia avea analize făcute şi diagnositc de pneumonie. Fiica ei a explicat că singurul medicament pe care l-a primit cât timp a stat în izolator la Spitalul Judeţean din Ploieşti a fost un algocalmin.