Oamenii s-au răzbunat pe medicul de gardă în noaptea când a murit Alexandra. Cabinetul privat a fost vandalizat

Cazul Alexandrei, tânăra gravidă care a murit cu zile într-un spital din Botoșani, a revoltat foarte mulți oameni în Botoșani și în țară.

Astfel, cabinetul privat al medicului de gardă Mariana Pitrop, din noaptea în care fata a murit în spital, a fost vandalizat. Cetățenii nemulțumiți au spart geamurile acestui cabinet și au scris pe fațada imobilului ”Nu am aer” și au semnat ”Alexandra”. Conform presei locale, pe ușa de acces la cabinet oamenii sunt înștiițați că medicul se află în concediu.

Oamenii s-au răzbunat pe medicul de gardă în noaptea când a murit Alexandra
”Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au stabilit că cele sesizate se confirmă, iar o parte dintre geamurile imobilului respectiv erau distruse. Totodată, peretele imobilului era scris cu o substanță neagră. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere”, a transmis Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Cazul revoltător al fetei care a murit cu zile la Maternitatea din Botoșani i-a revoltat pe oameni, care au ieșit în stradă în fața spitalului în fiecare seară, în număr foarte mare. Cu toate acestea, unii medici au o atitudine revoltătoare, cum este și cazul unei doctorițe care i-a certat pe protestatari și i-a făcut ”animale”.

”Nu mă interesează! Țipați ca niște animale!”, a răbufnit medicul, moment în care a inflamat și mai mult spiritele. ”Cum poți spune așa ceva? Noi, animale? Dar voi ce sunteți? Mai animale!”, a răspuns o femeie, vizibil nervoasă, din mulțime. În urmă cu o săptămână, Alexandra ajungea la Maternitatea din Botoșani cu dureri.

Era însărcinată în luna a treia, însă medicii au ignorat-o toată noaptea deși s-a plâns că are dureri cumplite. I-au pus o perfuzie și i-au făcut un set de analize, după care au lăsat-o să aștepte ”până dimineața” când ar fi ajuns la spital medicul care o cunoștea. Între timp, medicul aflat de gardă nu s-a obosit să o ajute, probabil pentru că dormea.

Disperată, femeia de 25 de ani trimitea mesaje familiei prin care anunța că se simte foarte rău și că e ignorată de toată lumea. ”Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale”, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani Medicii.

Medicii legiști au stabilit că fata a murit din cauza unei infecții provocate de sarcină. A fost demis în urma acestui caz scandalos managerul interimar al Spitalului Județean Botoșani. Totodată, a fost cerută oficial demisia medicului curant și a celui de gardă care nu au dat dovadă de empatie față de gravida care avea nevoie de ajutor.

”Acest eveniment nu cred că a fost atât de mult legat mai degrabă de o eroare medicală, cât de o lipsă de interes şi empatie. Este clar că lipsa de inacţiune a afectat serios siguranţa acestei femei tinere care, din păcate, dincolo de faptul că a murit, a lăsat şi trei copii fără mamă”, a declarat și ministrul sănătății Alexandru Rafila.

”Ei spun că au făcut tot ce au putut. Cum poți spune asta când vezi că fata aia te imploră să îi faci ceva și tu să îi spui să aștepte medicul curant? Și un criminal cred că mai are milă câteodată. Singura care a încercat să facă ceva pentru ea a fost o asistenta de gardă. A sunat medicii, i-a făcut un calmant, s-a dus la cabinetul doctoriței și ea a dat-o afară din cabinet”, s-a plâns, revoltat, fratele Alexandrei.