Secretul pe care Toni Iuruc îl ştie despre Simona Halep şi Patrick Mouratoglou. S-ar fi întâmplat chiar la New York

Simona Halep a primit, zilele trecute, verdictul în cazul de dopaj în care este implicată. Astfel, sportiva din Constanța a fost suspendată patru ani din tenis, având interdicție de a juca până în octombrie 2026. Iulian Anghel, un cunoscut jurnalist din presa sportivă, a făcut o analiză a cazului Halep, vorbind despre un secret pe care Toni Iuruc îl știe despre cea care i-a fost soție.

Greșeala imensă pe care a făcut-o Simona Halep
Simona Halep a primit patru ani de suspendare în cazul de dopaj în care este implicată, la aproape un an de la vestea care cutremura lumea tenisului. Dubla câștigătoare de Grand Slam va face apel la TAS pentru contestarea pedepsei, sperând că i se va reduce suspendarea.

După aflarea verdictului tribunalului, multe nume mari au sărit în apărarea sportivei, dar au fost și persoane publice care au criticat-o pe aceasta. Iulian Anghel, un cunoscut jurnalist sportiv, a analizat cazul său și a spus ce eroare a comis Simona Halep, în cea mai bună perioadă a sa.

Toni Iuruc ar fi ascuns totul
Jurnalistul susține ce cea mai mare greșeală a fostului lider mondial a fost asocierea cu Patrick Mouratoglou. Acesta spune că tehnicianul a determinat-o să renunțe la oamenii alături de care lucra, fără a exista o a doua părere. Este vorba de Virginia Ruzici, care era managerul ei de când avea 17 ani, dar și de Teo Cercel, preparatorul fizic care i-a fost alături în perioada sa de vârf.

”E absolut evident că asocierea cu Patrick Mouratoglou i-a fost fatală Simonei. Omul a vrut monopol pe ea, iar Halep a acceptat. A înlăturat tot ce avea lângă ea de când era copil.

A dat-o afară pe Virginia Ruzici, care era managerul ei de când avea 17 ani și nu făcuse nimic în tenis, l-a executat pe Teo Cercel, pe care-l mai dăduse afară de vreo trei ori, dar care îi era fidel până la moarte. A înlăturat tot ceea ce putea fi măcar a doua părere!”, a spus acesta.

”Omul a dereglat-o complet”
De asemenea, un alt aspect important despre care a vorbit jurnalistul a fost divorțul dintre Toni Iuruc și tenismenă. El a punctat că separarea s-a produs tot în perioada în care tehnicianul francez a început să o antreneze.

”Tot în perioada Mouratoglou, Simona Halep a divorțaț, cu două luni înaintea de o nuntă fastuoasă programată la Sinaia. Toni Iuruc a fost superbăiat și n-a povestit ce s-a întâmplat la New York (n.r. la ultimul turneu la care a participat Simona, soțul ei i-a fost alături și a remarcat metodele prin care antrenorul ei o trata, însă nu a dezvăluit niciodată acest secret).”

Nu insinuez că Halep ar fi avut vreo legătură intimă cu Mouratoglou, nici vorbă de așa ceva, doar că omul a dereglat-o complet, a dus-o într-o lume cenușie, controlată doar de el, cu combinațiile lui exclusiviste, iar ea a mizat total pe o carte necâștigătoare. Mai rău, chiar distructivă. Dureros, făcând-o să uite de tot. Cei care plâng acum pe umărul ei, puteau să o tragă de mânecă atunci, dar n-au făcut-o. Sau poate au făcut-o și s-au lovit de un zid.”

Astfel, Iulian Anghel spune că nu reușește să înțeleagă cum înțeles cum Simona Halep, un nume mare în tenis, ”s-a pus cu totul în mâinile unui antrenor considerat top, dar personaj totuși dubios.” Din punctul lui de vedere, viitorul Simonei Halep în tenis se arată sumbru.