Sorin Bontea, rețetă de covrigi cu scorțișoară, pentru masa de Crăciun: „O combinație între cozonac și rulouri cu scorțișoară”

Sorin Bontea, rețetă de covrigi cu scorțișoară, pentru masa de Crăciun. Crăciunul e prilejul perfect de a ne revedea cu toată familia și de a petrece timp de calitate împreună. Tocmai de aceea, mulți români care sunt gazde se pregătesc cu toate cele necesare pentru a retrăi Crăciunul de poveste din copilărie.

Multe gospodine și-au deschis deja lista preparatelor pentru sărbători și-și fac deja planuri legate de cum va arăta meniul pentru masa de Crăciun. Sorin Bontea le vine în ajutor cu o rețeta de covrigi cu scorțișoară, care pot fi preparați în loc de cozonac.

Ingrediente:
375 g făină
40 ml ulei
240 ml lapte
7 g drojdie
scorțișoară
100 g zahăr
30 g unt

Mod de preparare covrigi cu scorțișoară:
„Vin sărbătorile, așa că trebuie să ne pregătim. Mie mi-a plăcut mereu să miroasă a scorțișoară în casă, așa că cine poate refuza un covrig cu scorțișoară? Eu unul nu. Nu este foarte complicat. Primul lucru este să punem laptele călduț, drojdia uscată și zahărul, care ajută drojdia să se activeze. Nu amestec foarte mult și lăsăm 5-7 minute, să se activeze drojdia, după care pun și restul ingredientelor.

Drojdia s-a activat și o să pun făina, sarea și uleiul și amestec iar, până omogenizez bine. Pun puțin de ulei într-un bol, după care transfer aluatul, care este puțin moale. Îi pun folie de plastic și îl las să crească 60 de minute, la temperatura camerei, să crească natural.”, spune Sorin Bontea pe rețelele de socializare.

Ce faci după ce crește aluatul

„Aluatul a crescut, și-a dublat volumul, nu mai pun făină, doar ulei, ca să fiu sigur că nu se lipește iar apoi îl aranjez cu mâna, e moale și se lucrează foarte ușor cu el. O să fac un dreptunghi, pun unt, care trebuie să fie moale, zahăr mare și scorțișoară. Îl împachetăm iar într-un dreptunghi și îl împart în șase. Aplatizez fiecare bucată la capete și o răsucesc. L-am lipit și îl pun în tavă. Am format covrigii, pun plastic și îi mai las să crească câteva minute. Dacă vi se pare că nu au crescut, puteți să îi mai lăsați 5-10 minute, nu se întâmplă absolut nimic.”, a continuat acesta.