Dieta japonezului care a luat premiul Nobel – A descoperit un principiu care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară

Dieta japonezului care a luat premiul Nobel. A descoperit un principiu care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară

Dieta japonezului care a luat premiul Nobel. Un cercetător japonez specializat în biologie celulară a descoperit dieta care, bazându-se pe reducerea programului de alimentaţie, duce la încetinirea procesului de îmbătrânire şi scăderea în greutate.

Dieta japonezului care a luat premiul Nobel. Yoshinori Ohsumi, cercetător japonez specializat în biologie celulară, a descoperit un principiu al mâncatului care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară.

Dieta japonezului care a luat premiul Nobel

A fost atât de inovatoare, încât Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină în 2016.

Când creştem perioada în care resimţim senzaţia de foame, celulele reciclează tot de este vechi şi inutil şi reîntineresc. Acest proces se numeşte autofagie.

Dacă până acum se credea că mâncatul puţin şi des duce la încetinirea acumulării de grăsimi în organism, cercetătorul japonez contrazice această teorie. Perioada în care mâncăm se numeşte fereastra alimentară, scrie realitatea.net.

Conform cercetărilor efectuate în 2017, cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuşi la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8:00 şi 14:00.

Când fereastra de dietă este mai restrânsă, riscul de a avea diabet, anemie sau obezitate este mai mic.

Sursa: romaniatv.net