Câte ore trebuie să dormim pe noapte în funcție de vârstă

Tu câte ore dormi pe noapte? Un studiu, efectuat recent de un expert britanic, ne arată câte ore de somn trebuie să avem pe noapte, în funcție de vârstă, pentru a fi cu adevărat odihniți!

Mai mulți cercetători au făcut, de-a lungul timpului, numeroase studii despre avantajele somnului, dar și despre riscurile pe care le presupune lipsa unui somn de calitate. S-a ajuns la concluzia că, pentru funcționarea corectă a organismului uman este nevoie de minim 8 ore de somn, pentru a fi odihnit și pentru a avea o energie bună a doua zi. Creierul are o strânsă legătură cu somnul și s-a demonstrat că, în timp ce dormim, celulele din corp se regenerează. Astfel, sănătatea noastră depinde și de cât de mult dormim noaptea. Lipsa orelor necesare de somn afectează sistemul imunitar și duce la apariția unor boli grave, precum cancerul.

Recent, un alt studiu, efectuat de un expert britanic în somnologie, a arătat câte ore trebuie să doarmă pe noapte o persoană, în funcție de vârsta pe care o are.

Orele necesare de somn, în funcție de vârstă
Astfel, potrivit studiului, nou-născuții sunt cei care trebuie să doarmă între 14 și 17 ore, scrie Daily Mail.

Nou-născuți 0-3 luni – 14-17 ore
Sugari 4-11 luni – 12-15 ore
Copii mici 1-2 ani – 11-14 ore
Preșcolari 3-5 ani – 10-13 ore
Copii de vârstă școlară 6-13 ani – 9-11 ore
Adolescenți 14-17 ani – 8-10 ore
Tineri 18-25 ani – 7-9 ore
Adulți 26-64 ani – 7-9 ore
Adulți în vârstă de 65 de ani – 7-8 ore

Mai mult decât atât, studiul efectuat pe un eșantion de 60.000 de persoane, arată că, cei care simt nevoia să se mai odihnească pe timpul zilei, nu este pentru că nu au energie, ci pentru că, orele de somn din timpul nopții nu au fost suficient de calitative.