Cheloo, reacție vehementă după ce tânăra de 19 ani a fost ucisă de urs în Jepii Mici. ”Vrem și noi statut de specie protejată”

Cheloo, mesaj tranșant după incidentul din Jepii Mici. Ce a transmis artistul după ce o tânără de 19 ani a fost ucisă de un urs în Munții Bucegi.

Ce spune Cheloo despre incidentul din Jepii Mici
O tânără de 19 ani și-a găsit sfârșitul pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi. Aceasta a fost atacată, după care a fost ucisă de un urs. Echipele de jandarmi și salvamontiști au căutat ore în șir trupul neînsuflețit al victimei.

Din păcate, moartea tinerei de 19 ani reflectă o problemă cu care România se confruntă de ani buni. Și anume, gestionarea deficitară a populației de 8.000 de urși.

Incidentul din Jepii Mici nu a lăsat pe nimeni indiferent. Inclusiv vedetele și-au exprimat părerea cu privire la accidentul din Munții Bucegi și au sugerat diverse metode prin care astfel de nenorociri ar putea fi evitate.

Printre cei care și-au exprimat vehement opinia s-a numărat și Cheloo. Juratul de la ”iUmor” este recunoscut pentru sinceritatea cu care spune lucrurilor pe nume.

De data asta, artistul a postat un mesaj destul de dur pe Facebook. Așa cum era de așteptat, postarea a generat un val de reacții, dar a adunat și un număr impresionat de aprecieri.

…Și un vers mai vechi uitat… “românul de bun gust e mic dejun pentru ursul brun”… schimbați legea băăăă… vrem și noi statut de specie protejată…”, a fost mesajul postat de Cheloo pe rețelele sociale.

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a promis că va lua măsuri împotriva urșilor
Mulți dintre fanii artistului au fost de acord cu el și l-au susținut. Însă, așa cum era de așteptat, au existat și păreri contradictorii și internauți care au încercat să abordeze complex subiectul.

”Populația de urși a scăpat de sub control. Câți oameni trebuie să mai moară ca să se înceapă împușcarea pentru reducere și ținere sub control a populației de urși care a crescut extrem de mult și periculos?”, a fost una dintre reacțiile celor din online.

După incidentul din Jepii Mici, ministrul Mediului, Mircea Fechet a transmis condoleanțe familiei și a declarat faptul că va lua măsuri drastice împotriva urșilor. Acesta este conștient că populația de urși a scăpat de sub control și că este din ce în ce mai grea evitarea unor astfel de incidente.

Pentru a pune capăt accidentelor în care oamenii sunt uciși de urși, Mircea Fechet a declarat că cea mai bună măsură este eutanasierea sau uciderea urșilor. Ministrul Mediului a ajuns la această concluzie după ce măsura relocării urșilor nu a dat roade.