Mama Dianei, fata ucisă de urs, ar fi prevăzut tragedia. ”Dia, nu te du, te rog, nu te du!”

Mama Dianei, fata mâncată de urs în timp ce se afla în drumeție în Bucegi, spune că a presimțit întreaga tragedie. Tânăra mai fusese fugărită de urși și în trecut.

Maria Diana, tânăra de 19 ani care a murit ucisă în Jepii Mici, a discutat cu mama sa înainte de tragedie. Femeia a sunat-o și i-a spus să nu meargă la munte și să aibă mare grijă la urși. Așadar, oamenii știau că în România urșii au prins tot mai mult curaj și apar chiar și în locurile în care nimeni nu se așteaptă.

Mama Dianei, fata mâncată de urs, ar fi prevăzut tragedia
”Am vorbit cu ea, nu m-a sunat ea, eu o sunam mereu. Eu o sunam că eram preocupată cu muntele ăsta. Am sunat-o şi i-am zis: Dia, nu te du, te rog, nu te du!. I-am spus să aibă grijă și ea a spus nu, că m-ai ținut mereu mai strâns și acum vreau să mă duc, să fac o experiență de-asta”, a povestit femeia, îndurerată.

Din păcate premoniția s-a adeverit, iar fata a fost ucisă de un urs agresiv. ”I-am mai spus, dacă te duci, ai te rog grijă cu urşii, ai te rog grijă la râpe, la toate, că e foarte periculoasă perioada asta. Îi plăcea să meargă, dar din câte am mai aflat de la tatăl ei, că mie nu mi-a zis, a mai fost odată cu o prietenă și a fost fugărită de un urs”, și-a adus aminte mama Dianei.

Tânăra de 19 ani a fost ucisă de un urs pe traseul montan Jepii Mici, care e un traseu frecventat de turiști. Ministrul mediului Mircea Fechet, membru în PNL, crede că soluția e să ucidem urșii. Părerea sa e diametral opusă de cea a premierului Marcel Ciolacu, care nu crede că așa se vor rezolva problemele, măcelărind animalele.

”Eu cred că atunci când ursul se apropie de comunitate şi riscă să intre şi să pună în pericol viaţa omului trebuie intervenit de urgenţă. Relocarea urşilor nu reprezintă o soluţie.

Am vorbit cu administratorii fondului cingetic pe raza căruia s-a produs tragedia de ieri care mi-au spus că îîn ultimul an au relocat aproximativ 100 de exemplare de urs, în alte fonuri cinegetice. Cu alte cuvinte, am mutat problema dintr-o localitate în alta şi nu am rezolvat-o”, a încercat să explice situația ministrul.