Mircea Badea, reacție după ce o tânără a fost ucisă de urs în Bucegi: “Eu zic să luăm lumină de la Europa. Nu mai sunt urși, nu mai sunt probleme”

Mircea Badea a reacționat după tragedia din Bucegi, unde o tânără a fost ucisă de un urs. „Eu zic să luăm lumină de la Europa. Nu mai sunt urși, nu mai sunt probleme”, a declarat el.

Maria Diana, de doar 19 ani, a fost atacată și sfâșiată de un urs pe traseul Jepii Mici, un incident care a șocat întreaga țară.

Impresionat de această dramă, Mircea Badea a vorbit miercuri seara despre situația urșilor bruni din România. El a menționat că a parcurs și el traseul pe care se aflau Maria Diana și iubitul ei, dar nu s-a întâlnit niciodată cu ursul, deși la un moment dat l-a auzit făcând zgomote specifice.

„Sunt sigur că, fiind în pădure, te gândești la asta. Am făcut și eu traseul acela și multe altele. Nu m-am întâlnit cu ursul. L-am auzit o dată făcând zgomote, dar nu l-am văzut. Era iarnă și, ciudat, nu hiberna, probabil din cauza încălzirii globale. Sigur că în pădure te poți gândi că poate să apară un urs”, a spus Mircea Badea, conform Antena3CNN.

Prezentatorul TV a sugerat că România ar trebui să urmeze exemplul Europei, care nu mai are astfel de probleme „pentru că nici nu mai are urși”. „Eu zic să luăm lumină de la Europa. Nu mai sunt urși, nu mai sunt probleme”, a adăugat el.

Potrivit lui Badea, în Europa nu mai sunt nici urși, nici lupi, „în afară de unu”. El a amintit de un incident din Germania, unde un lup, probabil un refugiat, a trecut ilegal granița și a omorât poneiul doamnei Von der Leyen. În urma acestui incident, s-a dat derogare pentru a împușca lupul, dar nu se știe ce s-a întâmplat cu el.