Mama tinerei ucisă de urs, dezvăluiri cutremurătoare despre fiica sa. Ce au putut vorbi chiar înainte de tragedia din Bușteni

Diana Maria Cazacu, tânăra de 19 ani care și-a pierdut viața în urma unui atac al unui urs la Bușteni, a lăsat în urmă o familie îndurerată și numeroase întrebări fără răspuns. Mama ei, în lacrimi, a povestit despre ultimele zile din viața fiicei sale și despre planurile pe care aceasta le avea după ce trecuse cu bine examenul de bacalaureat.

„A fost cea mai fericită zi din viața ei. Abia aștepta să termine… Am dat bac-ul împreună, și eram așa de fericite amândouă că am terminat. Și apoi mi-a spus că marți urmează să meargă la munte. Că urmează să meargă cu băiatul acela, că va sta cu cortul și că miercuri va merge la Vârful Omu. Își dorea să ajungă pe Vârful Omu”, a mărturisit mama Dianei.

Ultima conversație
Mama Dianei a povestit că ultima conversație cu fiica sa a avut loc în jurul orei 10:45 în dimineața fatidică. După acest moment, toate încercările de a o contacta au fost fără succes. „La 10:45 am vorbit cu ea, după care, de la 17:00, am tot încercat să dau de ea. Ea îmi răspundea mereu la telefon, nu exista zi în care să nu-mi răspundă la primul mesaj sau la primul apel. Și când am văzut că nu răspunde mi-am dat seama că ceva nu este în regulă, că ceva s-a întâmplat”, a spus femeia, cu ochii în lacrimi.

Îngrijorările și avertismentele mamei
Mama Dianei a încercat să își avertizeze fiica de pericolele care o pândesc în munți, dar tânăra era hotărâtă să plece. „I-am spus că sunt prăpăstii, că sunt o grămadă de lucruri periculoase. I-am spus: ‘Dia, dacă te duci, eu o să stau panicată, dacă nu o să ai semnal în munte?’ Și mi-a spus să nu mă mai panichez, că nu se va întâmpla nimic”, a continuat mama Dianei.

Dezvăluiri despre tânărul care o însoțea
Mama a clarificat și relația fiicei sale cu băiatul care o însoțea, menționând că acesta nu era iubitul ei, ci un prieten apropiat. „Băiatul nu era iubitul ei, era un prieten care poate, în devenire, ar fi fost iubitul ei la un moment dat, nu știu. Nu am putut să vorbesc cu el, nu am vorbit cu nimeni, nu m-am uitat la nimic. Nu am putut”, a spus ea, învăluită de durere.