Cod portocaliu de ninsori până luni. Iată zonele vizate. ANM a emis și două coduri galbene

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, duminică, atenționările de vreme rea, valabile pentru următoarele zile, anunțând, inclusiv, un cod portocaliu de ninsori.

Astfel, de duminică de la ora 10:00 până la ora 18:00 va fi în vigoare un cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentruCarpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h și viscol.

În județele Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10…12 cm.

De duminică de la ora ora 18:00 până luni la ora 15:00 se anunță cod galben de insori pentru Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local jumătatea de nord a Moldovei, unde va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei

De asemenea, de duminică de la ora 10:00 până luni la ora 15:00 va fi în vigoare un cod portocaliu de ninsori abundente și strat de zăpadă consistent valabil pentru Munții Apuseni, nordul Carpaților Orientali și zonele submontane aferente, unde va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Local și temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită.