Calendar ortodox 25 noiembrie 2022. Tradiții mari pentru această zi

Calendar ortodox 25 noiembrie. Sfânta Ecaterina este una dintre cele mai mari sfinte, care a avun un rol important în religie și a fost o femeie privilegiată, pe care Domnul a ales-o. Astfel, ea a primit un inel de logodnă care a legat-o veșnic cu Mântuitorul, ceea ce a determinat-o să nu mai aibă alt mire vreodată. Află ce nu este bine să faci în ziua de 25 noiembrie.

Totul despre Sfânta Ecaterina
Sfânta Ecaterina, fiica principelui Consta, a trăit în timpul împăratului Maximian, la începutul secolului al IV-lea. Ecaterina cunoștea foarte bine limba greacă și limba latină și era foarte pricepută în domeniul astronomiei și de oratoriei, fiind foarte pasionată de studiu.

Sfânta Mucenița Ecaterina a avut două viziuni care i-au schimbat viața radical: în prima o vede pe Maica Domnului cu Pruncul în brațe. Din cauza faptului că nu era creștină, nu reușește să vadă fața Mântuitorului. Astfel, după această întâmplare, și-a dat seama că trebuie să ia măsuri și a decis să primească Sfântul
Botez.

În a doua vedenie i se descoperă Hristos, care îi dăruiește un inel de logodnă și îi spune că din acel moment va deveni mireasa lui și nu va mai avea voie să primească în viața ei niciun alt mire.: „Iată, astăzi te primesc pe ține mireasă Mie nestricata și veșnică, deci să păzești tocmeală această cu dinadinsul și să nu mai primești nicidecum alt mire pământesc”.

Sfânta Ecaterina a fost uimită când a văzut inelul pe deget, iar de atunci, viața ei a căpătat un alt sens. A luptat mult pentru a răspândi credința și chiar a adus multe persoane pe calea cea dreaptă. Ea a fost ucisă din cauza faptului că și-a recunoscut credința. La tăierea capului său nu a curs sânge, ci lapte, iar îngerii au dus trupul Sfintei Ecaterina în Muntele Sinai, unde a fost ridicată și o mănăstire.

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Ecaterina
În ziua de 25 noiembrie, în care este sărbătorită Sfânts Ecaterina, femeile țin cont de mai multe tradiții care au apărut încă din cele mai vechi timpuri. Se spune că femeile nemăritate posteau pe 25 noiembrie pentru a-și găsi sortitul. De altfel, cele măritate, cu probleme în căsnicie, evitau și ele mâncarea de dulce pentru ca Sfânta Ecaterina să le ajute să-și rezolve problemele cu soții.

Mai exact, fetele nemăritate care postesc în ziua Sfintei Mucenițe Ecaterina își vor găsi un soț bun. De asemenea, dacă o femeie măritată cu un soț rău postește în această zi, bărbatul ori se va îndrepta ori va pleca de tot din viața ei.

În Franța, femeile nemăritate care au trecut de vârsta de 25 de ani, își trimit cadouri între ele, se felicită, iar prietenii le fac bonete de culoare galbenă, care semnifică credința, și verde, semnificând înțelepciunea. Ele participă chiar și la parade purtând aceste bonete.

În Marea Britanie, femeile nemăritate țin și ele cont de tradiția de Sfânta Ecaterina. Astfel, ele participă la parade care se încheie cu focuri de artificii.