Rețeta de turtă dulce a bunicii Gherghina

Află din rândurile următoare care este rețeta de turtă dulce a bunicii Gherghina.

Bunica Gherghina este una dintre cele mai cunoscute și apreciate bunicuțe din mediul online, care a ajuns cunoscută datorită felului său de a fi, dar și a rețetelor sale gustoase. De data aceasta, bunica Gherghina a pregătit o rețetă de turtă dulce, unul dintre cele mai iubite preparate ale acestei perioade a sărbătorilor de iarnă. Bunica a filmat întreg procesul și l-a împărtășit cu urmăritorii săi din mediul online.

Rețeta de turtă dulce a bunicii Gherghina

Ingrediente:
Conform informațiilor oferite de bunica Gherghina, pentru a pregăti această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

făină;
zahăr;
drojdie;
ulei;
zahăr vanilat;
bicarbonat;
ouă;
sare;
lapte.

Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este unul de-a dreptul delicios.

„ În acest bol punem pachetul de făină de un kg. În această cană de 300 de grame, punem zahărul. Turnăm aici în făină. O cană de ulei, dar mai goala un pic.

În continuare, punem 4 ouă. Punem un praf de sare și o bucățică mică de drojdie. Un pic de zahăr vanilat. În acest păhăruț de 100 de ml, am pus jumătate de lapte fiert, unde punem acum bicarbonatul și turnăm aici peste toate ingredientele. Iar acum ne apucăm de frământat. Coca pentru turta dulce o punem în tavă și o presăm cu mâna. Nu se întinde cu sucitorul sau cu sticla.
O presăm și o aranjăm cu mâna. Trebuie să neteziți coca în tavă, să fie egală. Ultima oară, bateți un ou și mânjiți turta dulce frumos. Presărăm și zahăr tos pe deasupra și o ținem la cuptor o jumătate de oră. Cam o jumătate de oră la 250 de grade. Eu așa coc. Uitați rezultatul final la turta dulce. A ieșit o bunătate !”, a spus bunica Gherghina pe pagina sa de TikTok.