O companie din Timișoara susține că a descoperit vaccinul pentru coronavirus: „Avem deja 1000 de doze”

Timișorenii de la OncoGen susțin, prin vocea profesorului universitar Virgil Păunescu, directorul centrului, că ar fi descoperit vaccinul pentru coronavirus.

Timișorenii susțin că au vaccinul pentru coronavirus
Românii susțin că au echivalentul a 1000 de doze de vaccin. Conform timpolis.ro, echipa de cercetători de la OncoGen a terminat sinteza vaccinului și a început deja testele.

„Cercetătorii de la Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara au anunțat la sfârșitul lunii ianuarie că un vaccin personalizat care să protejeze contra noului Coronavirus.

Vaccinul poate fi dezvoltat folosind o tehnologie utilizată în vaccinarea personalizată în cancer și au postat tehnologia pe site-ul oncogen.ro.

Virgil Păunescu declara într-un interviu că echipa de cercetători de la OncoGen a făcut publică tehnologia de producere a vaccinului în aşa fel încât orice firmă de medicamente să poată să o folosească oricând: „Datele făcute publice de alte colective sunt foarte puţine, pentru că majoritatea colectivelor de cercetare doresc să patenteze mai întâi ideile pentru a beneficia de un eventual profit. După părerea mea, la ora actuală, în lume lucrează, probabil, sute de colective de cercetători pentru un vaccin împotriva Covid-19. Noi, însă, nu am vrut să ţinem ascunsă informaţia. Având în vedere gravitatea situaţiei, am hotărât să punem toate datele noastre la dispoziţie, pentru oricine doreşte să le folosească. Deocamdată am făcut publică tehnologia de producere a unui vaccin împotriva Covid-19, realizată aici, la Oncogen, şi cu mari şanse de reuşită. Şi, pentru că am luat hotărârea de a nu o patenta, oricine poate să o folosească.”

La începutul acestei săptămâni, OncoGen Timișoara a primit din Germania reactivii destinați primelor teste”, au meționat cei de la timpolis.ro.