A adus pe lume sute de copii, a tinut de mana sute de muribunzi, dar cineva i-a zis ca e DOAR O ASISTENTA. Raspunsul acestei femei a facut inconjurul lumii

Când vine vorba de salvat vieți, medicii iau toți laurii. Nimeni nu menționează asistentele, infirmierele sau brancadierii. Cei mai mulți oameni ignoră importanța lor din mediul sanitar.

După ce s-a întâlnit cu o fostă colegă de liceu într-un magazin alimentar, asistenta Caitlin Brassington s-a decis să scrie o scrisoare.

“ Veneam acasă după gardă dificilă și, deși eram îmbrăcată încă în uniformă am decis să intru într-un supermarket și să fac câteva cumpărături. O fostă colegă de liceu m-a și mi-a spus:

– Nu știam că ești doar o asistentă.

În 18 ani de carieră am auzit de multe ori această frază, dar astăzi m-am supărat. Oare sunt DOAR o asistentă?

Am ajutat la venirea pe lume a multor copii, dar sunt doar o asistentă.

Am ținut de mână oameni muribunzi în timp ce își dădeau ultima suflare, dar sunt doar o asistentă.

Am ținut părinți în brațe după ce și-au văzut copiii murind, dar sunt doar o asistentă.
Am resuscitat pacienți care au murit pentru câteva secunde și i-am ajutat să revină la viață, dar sunt doar o asistentă.

Voi pierde zile de Crăciun, zilele de naștere ale copiilor mei, serbărilor lor școlare pentru a veni la muncă spre a-ți îngriji persoanele dragi, dar sunt doar o asistentă.

Pot să iau sânge, să îngrijesc o rană, dar sunt doar o asistentă. Pot să resucitez un nou-născut, un copil sau un adult, dar sunt doar o asistentă.

Am experiența și cunoștințele pentru a salva vieți.

Chiar dacă sunt doar o asistentă pot să spun că sunt mândră de asta.”

Sursa: poatenustiai.ro